بدافزارهای هر سیستم عامل قاعدتاً در همان بستری که تولید شده اند آسیب رسان هستند. یعنی در سیستم های عامل دیگر (اگر ریشه یکسانی نداشته باشند) کاری از آنها بر نمی آید. این موضوع را حتماً اگر یکی از توزیع های گنو/لینوکس را در کنار سیستم عامل ویندوز نصب کرده باشید دریافته اید.
وقتی ویروسی به جان ویندوز همیشه در خطر شما می افتد، با چند ترفند ساده می توانید از طریق سیستم عامل گنو/لینوکس خود از شر آن خلاص شوید. پس یعنی یک نرم افزار تحت ویندوز که آلوده به یک بدافزار است تنها در محیط ویندوز میتواند مخرب باشد.
اما این بدین معنی نیست که خطری از این طریق، دستگاههای شما را تهدید نمی کند. اخیراً محققان شرکت اِف-سکیور یک اپلیکیشن اندرویدی به نام USBCleaver پیدا کردهاند که بدافزاری را در خود جای داده است؛ و از قضا حوزه فعالیت این بدافزار ویندوز مایکروسافت است.
اغلب کاربران، بدون در نظر گرفتن مخاطرات احتمالی، بی احتیاط گوشی خود را به رایانه متصل می کنند. وقتی این اپلیکیشن برای نخستین بار اجرا میشود یک پرونده ZIP در حافظه اس.دی گوشی بارگذاری می کند. سپس در همان جا از حالت فشرده خارج میشود. در نخستین اتصال گوشی به رایانه ویندوزی این بدافزار یا در واقع تروجان، رمزهای عبور مرورگر، وای-فای و شبکه شما را سرقت می کند.
هرچند این نخستین بار نیست که چنین بدافزاری گزارش میشود ولی این اپلیکیشن جدید با جزئیات بیشتری به سرقت اطلاعات قربانی خود می پردازد. بنابر توصیه اِف-سکیور، برای جلوگیری از حملات این چنینی، کافی است Autorun را در ویندوز غیر فعال کنید. و در انتها مثل همیشه هیچ چیز را دست کم نگیرید، چراکه نفوذگرها اغلب از مسیرهای متروکه وارد می شوند!
اگر فکر می کنید که دنیای پست پی سی به همین صلح و صفای امروز باقی خواهد ماند، تجدید نظر کنید. حتی اگر فکر می کنید که وضع امنیت امروز خوب است هم همین طور. ما انسان های امروزی به تلفن های هوشمندمان چسبیده ایم و تقریبا برای همه کارهای رایج روزانه ازشان استفاده می کنیم؛ بازی، کار، وبگردی، چت، حضور در شبکه های اجتماعی، و ...
آژانس امنیت ملی آمریکا امروز گزارشی را منتشر کرده که در آن به کارمندان مشاغل دولتی این کشور در مورد حجم فراوان بدافزارها و دستگاه های هدف آنها هشدار داده است. بر اساس این گزارش، بیش از 79% کل بدافزار های تولید شده در سال 2012، مربوط به سیستم عامل اندروید بودند. سیمبین با 19% در مقام دوم قرار داشت و سایر پلتفرم ها کمتر از 1% سهم داشتند.
در حالی که سیستم عامل ویندوز موبایل و بلکبری او اس با 0.3% کمترین میزان بدافزار را به خود اختصاص داده است، ویندوزفون 8 به دلیل امنیت بالا جایی در این فهرست نداشته است.
گزارش مذکور علت این حجم بالای حملات را متن باز بودن این سیستم عامل و گستردگی مصرف کنندگان آن ذکر کرده و به آنها هشدار داده که برای در امان ماندن از این حملات، از به روز بودن و روت نبودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنند.
شاید فکر کنید که آیفون یک دستیار شخصی امن و مطمئن است که اطلاعات شما را به بهترین نحو حفظ می کند. ولی وقتی در اتاقی پر از ماموران قضایی باشید و آیفون تان تحت توقیف قرار گرفته باشد، از حجم اطلاعاتی که لو می دهد غافلگیر خواهید شد.
وقتی پلیس بتواند، یعنی هکرها هم می توانند و وقتی هکرها بتوانند، یعنی هر کسی که دور و بر شما باشد، با داشتن دانش و مهارت کافی، (شاید حتی به طور بی سیم) می تواند تلفن تان را هک کرده و اطلاعات مختلف را بیرون بکشد.
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 538
بازدید هفته : 4028
بازدید ماه : 7242
بازدید کل : 353176
تعداد مطالب : 1032
تعداد نظرات : 253
تعداد آنلاین : 1